Fusk-tortellonis med spenat och vegansk mozarellaost och tomatsås!

Pastarätter kan vara så oerhört goda! Det finns inte så många versioner av tortellini och tortelloni som är veganska. Här ger vi recept på fusk-tortelloni! Lika goda men utan att behöva göra pastadeg. Om du istället är en stjärna på att göra färsk pasta så fungerar innehållet lika bra då! Vår tortelloni görs helt enkelt genom att dubbelvika en lasagneplatta!

3 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
två msk fryst eller hackad färsk basilika
1 paket passerade tomater
1 buljongtärning (vi använda umami-biljonen från Kung Markatta)
salt och peppar

Finhacka vitlök och fräs i olivolja. Häll på ett paket passerade tomater och en buljontärning och basilika. Låt puttra på låg värme medan du förbereder resten fusk-tortellonin. Rör om då och då.

10 lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 300-400 gram bladspenat
1 paket vegansk mozarellaost, vi använde Astrid och apornas
2-3 msk olivolja
salt och peppar

Finhacka vitlök och gul lök och fräs i olivolja i en panna. När löken börjar mjukna lägg i bladspenaten och tillaga tills den är mjuk. Salta och peppra.

Smula i mozarellaosten över spenaten och låt den smälta

Koka lasagneplattorna i ca 5-7 minuter. Rör om i kokvattnet så att plattorna inte sätter ihop sig. Tag upp plattorna ur vattnet och lägg på en skärbräda eller liknande. Lägg på en klick med spenat och ostblandningen på ena kortsidan av lasagneplattan, lämna 1-2 cm av plattan runt omkring. Vik över den andra sidan av plattan och pressa ihop sidorna. Sidorna kommer inte fastna i varandra helt och hållet, men du kan trycka till med en gaffel.

Eftersom dessa "tortellonis" inte är gjorda med pastadeg utan av färdiga plattor fäster inte kanterna helt mot varandra, därför är det bäst att inte koka dem utan istället ångkoka dem.

Koka upp en kastrull med vatten som är så pass stor att du kan ha en sil i metall i den. När vattnet kokar, lägg i ett durkslag eller stor sil i metall och lägg i ca fyra "tortellonis". Ångkoka dem tills de är varma, ca 3 minuter.

Servera pastan på tomatsåsen i en halvdjup skål. Dekorera med ruccola eller något annat grönt! Gott!


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.