Jackfruit det nya veganska köttet till påsk!

Vi letar alltid efter nya veganska köttalternativ till vardagen och speciella högtider. Jackfruit är inte ett nytt fenomen utan är en hälsofrukt som flera benämner som "mirakelråvaran" som kan användas istället för kött då den ger en fantastisk konsistens. 

Jackfruit

I Sydostasien är jackfruit väldigt populärt speciellt i länder som  tex Thailand och Bangladesh där jackfruit är en del av matkulturen. Det som är häftigt med jackfruit är att den innehåller fibrer och fruktköttet har en riktigt häftig konsistens som påminner om kyckling och kött. Därav har jackfruit blivit väldigt populär i vegetariska och veganska rätter då man helt enkelt kan göra köttfria alternativ till pulled-pork eller pulled-beef.

Så i denna Veganbox har får ni fyra smaker av jackfruit från Upton's Naturals som är utmärkta att tillaga och bjuda på under påsken. De kommer i fyra smaker Original, Sweet & Smoky, BQB och Thai Curry. Till detta så kommer två stycken veganska såser från à la eco. Solrosmajonnäs och Solrosremoulad som användas till dessa veganska rätter. Ni kan göra wraps, burgare eller härliga jackfrukt rätter till påsk med veganska såser.

Jackfruit


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.