ÖLÄNDSK MATRESA


Öländska Bönchips

Vilken känsla får ni när ni hör om Öland? De flesta av oss i Sverige som besökt Öland tänker kanske på underbara sommardagar och smultronställen. Det gör vi också! 

Öländska Bönchips

Nu har vi lärt känna Öland på ett nytt sätt genom att följa matresan som Maryanne och Ulf Wahlqvist gjort med Öländska Bönor. Deras matresa började med att de lämnade sin arbeten i företagsvärlden i Uppsala och flyttade till Öland där de öppnade sin första vegetariska restaurang! Detta var många år sedan och de var faktiskt pionjärer inom den vegetariska matlagningen i Sverige. De har hunnit med att medverka både i radio, tv och lagat mat tillsammans med Per Moberg och givit ut en egen vegatarisk kokbok. 

Bönchips

Deras Öländska matresa tog ett nytt steg när de började tillverka egna chips gjorda av bruna ekologiska bönor som odlas på Öland. Det var början till deras företag Svenska Bönchips AB som idag har en egen fabrik på Öland med tillverkning av veganska bönchips som är helt glutenfria och utan transfetter. Idag säljs de Öländska Bönchipsen i hela Sverige och även i Finland och Danmark. Chipsen går även att köpas i flera nätbutiker som tex Ecoliving.seLämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.