Quinoa och bönbiffar med Ecolivings quinoa!

Hur får man egentligen de bästa biffarna? Ja, det är ju förstås något som det inte finns ett absolut svar på! Det finns recept med vetemjöl, kokt potatis, majsmjöl eller potatismjöl. Vi har fastnat väldigt mycket för potatismjöl som inte ger en så degig konsistens, inte så mycket smak i sig men som ändå håller ihop biffen väldigt bra!

Så, nu när det börjar bli lite varmare så är det kanske dags för lite burgargrillning eller så är det bara en vanlig middag som behövs. Om du varierar kryddorna så kan biffen passa lika bra till burgare som till potatis och lingonsylt.

Här är vårt recept!

1 dl Ecoliving quinoa
1 paket svarta bönor
1/2-1 dl potatismjöl
1 msk olivolja
1 tsk örtsalt
1/2 krm cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar

 

Koka upp 2 dl vatten och häll i 1 dl quinoa. Låt koka på medelvärme i 15 minuter och låt svälla i 5 minuter. Låt quinoan svalna innan du blandar den med bönorna, potatismjölet och kryddorna. Börja med en halv dl potatismjöl för att sedan tillsätta resten om det verkar behövas, blandningen ska inte kännas smetig. Blanda med händerna.

Om du blandar varm quinoa med potatismjöl så blir potatismjölet geléaktigt och fungerar inte så bra som det gör annars som bindningsmedel.

Om du har kokat bönorna själv så är de ibland torrare än de som är inlagda i lag. Blir smeten för torr, häll i lite vatten.  

Forma biffar eller bollar och stek i olja på först hög värme för att få en stekyta, sänk sedan till medelvärme.


Lämna en kommentar

Kommentaren kommer att godkännas innan den postas.